НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Листопад 2012  »
НдПнВтСрЧтПтСб
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 26 June 2024, 07:57

Головна » 2012 » Листопад » 05


Редемптористи — Згромадження Найсвятішого Відкупителя, засноване 9 листопада 1732 року Вчителем Церкви Альфонсом Марією де Лігуорі в італійському місті Неаполь.
Отримавши священичі свячення у 1726 році, Альфонс вирішив присвятити своє служіння передусім низам неапольського суспільства - людям, які опинилися на маргінесі як соціального, так і церковного життя. Саме задля них він організував так звані "вечірні каплиці". У 1732 році Альфонс залучив до євангелізації найбільш покинутих людей групу священиків.
Згромадження бере своє ім’я від Христа–Відкупителя, тому що саме в латинській мові Redemptor означає Відкупитель, Ізбавитель, Спаситель. І тому девізом Згромадження є слова, взяті із 129-го псалма: «Велике у Нього Відкуплення».
Редемптористи сьогодні знаходяться на п’яти континентах світу, служать у семи обрядах у 77 країнах світу.
Редемптористи носять чорний габіт з білий коміром. На грудях – хрестик. На поясі – велика вервиця, складена буквою "М", що символізує особливу набожність до Марії - Матері Божої. Вервиця від самих початків займає особливе місце в місії редемптористів. Навіть під час облечин (коли дають монаший одяг) настоятель говорить до кандидата у Згромадження такі слова: «Прийми, брате, меч духовний».
Редемптористи складають три обіти: чистоти, убожества і послуху. У чистоті дають приклад світові стану дівицтва – безженства. В убожестві уподібнюються до Христа, Який все віддав і став убогим. У послусі  стають тими непотрібними слугами, які все зробили, що могли зробити. Є також неписаний четвертий обіт, який складають, додаючи до трьох вище названих – це витримати у Згромадженні аж до смерті.
Більше про Згромадження Найсвятішого Відкупителя Ви можете дізнатись на офіційний сайті редемптористів у Львові http://www.cssr.lviv.ua

Святу Місію в Надрічному проводять два ремптористи:

о. Михайло ШЕВЧИШИН
Духівник Тернопільського Товариства українських студентів-католиків "Обнова".
Народився 30 липня 1931 року в Судовій Вишні (Львівщина).


о. Роман ЖИРАВЕЦЬКИЙ
Народився в селі Солонка (Львівщина).

Категорія: | Перегляди: 1712 | Автор: NADRICHNE | Дата: 05 November 2012 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA