НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Вересень 2019  »
НдПнВтСрЧтПтСб
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 29 September 2024, 00:00

Головна » 2019 » Вересень » 11


За доброю традицією, вже п’ятий рік поспіль спекотної пори у Надрічному Бережанського району святкують День села.
У полудень, після Божественної літургії в храмі Святого мученика Йосафата, процесія на чолі зі священником зупинилася біля фігури Матері Божої в центрі села. Отець Зеновій Бідула, відслуживши подячний молебень, побажав Надрічному стати центром громади, а сільський голова Володимир Баран наголосив, що День села вже став чудовим майданчиком для єднання й зустрічей сімей і родин, друзів та гостей.

Опісля стартувала спортивно-розважальна частина торжества. Гучно лунала з потужних динаміків легка українська музика. Біля красиво оформленої фотозони збиралися охочі зробити пам’ятну світлину.
Малюки весело тестували оновлений дитячий майданчик. Звичайно, й про атракціони від «HAPPY LAND» ніхто не забував, адже спуститись із високої надувної гірки чи пострибати на батуті, а потім ще скуштувати солодкої вати й морозива, побавитись повітряною кулькою, новою іграшкою чи чудернацьким брязкальцем – справжнє дитяче щастя.

Виїзні торговці пропонували покупцям широкий асортимент усіляких наїдків та напитків: шашлик, ковбаски, картоплю, хот-доги, паніні, піцу, медовуху, пиво, мохіто, квас…
Тим часом юні поціновувачі шашок змагалися за першість. Найкращим став Володимир Музичка, друге місце виборов Олександр Сапач, а третє посів Андрій Мищишин.
Чотири колективи під пильним оком судді-організатора Ігоря Степановича Чорного мірялись силами та майстерністю у волейбольних баталіях. Не було рівних чемпіону спартакіади Тернопілля серед сіл – команді Потуторів. Сільський голова Андрій Люшняк із сином Артемом упевнено вели партнерів – Івана Фангу, Андрія Дуду, Святослава Хичія, Василя Климковського, Андрія Петрушку, Назара Дуду – до безапеляційного тріумфу. Всіх здолали в двох партіях, отримали Кубок і медалі. Другими стали хлопці з Куропатників. А господарі завоювали бронзові нагороди, отримавши звитягу над сусідами з Біща.
На змаганнях з міні-футболу команда Надрічного вдруге поспіль завоювала Кубок та золоті медалі.
Увечері розпочали концерт. Сценарій святкового дійства – продукт праці юного дарування з Шумщини Софії Савчук. Майстерно вносили довершені штрихи організатори заходу Василина Богданівна Павлів і Галина Богданівна Савчук. Під час урочин привітали найстарших сільських жителів – Катерину Миколаївну Горинь та Степана Дмитровича Бича.
Із 75-літтям поздоровили славного земляка, живу легенду Дрищева-Надрічного Василя Дмитровича Савчука – людину, яка ніколи не забуває про рідне село й часто згадує про батьківський край у свої багатогранній творчості.
У Надрічному проживають дві унікальні родини, у яких –  чотири повних покоління (прадідусь і прабабуся, дідусь і бабуся, батько й мати, діти). Цієї святкової днини відзначили сім’ї Михайла Дмитровича та Ярослави Петрівни Баран, Василя Петровича та Степанії Петрівни Харабів.
Цього святкового дня теплими словами згадали і наших захисників. Під удари метронома хвилиною мовчання вшанували загиблих односельчан у буремні роки світових воєн. Відзначили й синів Надрічного, які несли службу в зоні проведення АТО й Операції об’єднаних сил: Миколу Бича, Романа Білика, Володимира Бояновича, Степана Дидика, Михайла Кондрата, Ігоря Лещишина, Олега Лупиніса, Володимира Підлужного, Андрія Сороку, Дмитра Сороку, Михайла Ференца, Назарія Швеця.
Жоден цікавий момент торжества не оминув об’єктив відеоблогера Арсена Недільського.
Спонсорами Дня села вчергове стали Товариство з обмеженою відповідальністю «Крона» та приватний підприємець Ігор Вдовин.
Надрічнянський сільський голова Володимир Васильович Баран цієї святкової днини видав понад дві сотні грамот. У своєму виступі він подякував усім, хто  будь-яким способом долучився до цього масштабного дійства, поб ... Читати далі »
Категорія: День села | Перегляди: 579 | Автор: NADRICHNE | Дата: 11 September 2019 | Коментарі: (0)



Інспектор ювенальної превенції Бережанського відділу поліції Олександр Гайдукевич, директор Бережанського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Кукурудза, головний спеціаліст-юрист служби у справах дітей Бережанської районної державної адміністрації Ганна Івашків відвідали Надрічнянський НВК щоб долучити дітей до соціальної акції про цінність людського життя та протидії негативних явищ у дитячому середовищі, яка має назву «Посміхнись життю, ти йому подобаєшся!».
Спеціалісти пояснили учням, що найвища цінність кожного з нас – це наше життя, і будь-яка проблема, навіть найсерйозніша, має свої шляхи вирішення. Школярам порадили не закриватися в собі та розповідати про свої переживання батькам, друзям чи вчителям.
Поліцейські порадили учням бути уважними один до одного, зважати на почуття оточуючих та приходити на допомогу тим, хто цього потребує. А у разі виникнення загрозливих ситуацій з боку однолітків чи інших осіб, відразу повідомляти про це дорослим та поліцейським. На прощання вони вручили учням пам'ятки з правил дорожнього руху, буклети «Зупинимо булінг разом!».





Категорія: Школа | Перегляди: 697 | Автор: NADRICHNE | Дата: 11 September 2019 | Коментарі: (0)



Нас кличе дзвоник до шкільної ниви. 
Прислухайтесь, який у нього спів! 
Сьогодні діти незалежної Вкраїни 
Сядуть за парти. Вже дзвоник продзвенів! 
Відбулося свято Першого дзвоника. Цей день завжди особливо урочистий, адже з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Гарний настрій, веселі посмішки і тепла атмосфера родинного свята панували на подвір’ї школи.
Свято пройшло урочисто, було багато побажань школярам від директора НВК Оксани Степанівни Баран та методиста відділу освіти Галини Григорівни Рутковської. Особливі слова вітань прозвучали від отця Зеновія та голови сільської ради Володимира Барана. Вони побажали педагогічному та учнівському колективам щасливого навчального року, гарних оцінок учням, взаєморозуміння та натхнення і головне мирного неба над головою. Зауч школи Марія Євгенівна Мотурняк зачитала наказ про зарахування першокласників до складу учнів.
Слово мали найменші і найстарші школярі. Першачки отримали символічні подаруночки від дев’ятикласників. Урочистості з нагоди святкування навчального року закінчились веселим закличним дзвоником на перший урок.
Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину. Зі святом, дорогі друзі! Щасти вам!


















Категорія: Школа | Перегляди: 570 | Автор: NADRICHNE | Дата: 11 September 2019 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA