НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 26 June 2024, 13:04

Головна » 2018 » Жовтень » 05

18 вересня 2018 року в м. Алмати громади українців Українського культурного центру (УКЦ) м. Алмати та УКЦ «Просвіта Жетису» ім. Т. Шевченка Алматинської області зустрічали Евгена Чолія - Президента Світового Конгресу Українців (СКУ).

Урочиста зустріч відбулася в Національній бібліотеці Республіки Казахстан. У заходах взяли участь представники Асамблеї народу Казахстану (АНК) та місцевої влади - Мансуров Казбек Володимирович, заступник Акіма і Голови АНК м. Алмати, Балгінбаев Назар Албанович , завідувач секретаріату АНК м. Алмати, Аверін Константин Вікторович, депутат Масліхату м.Алмати та член Регіонального союзу НПП, представники української діаспори м. Алмати та області. 
Зустріч відкрив Мансуров Казбек Володимирович, який представив присутнім Високого гостя і надав йому перше слово. У своїй промові Е.Чолій розповів присутнім про діяльність Конгресу Українців у світі міжнародних подій, мережу зв'язків з закордонними українцями, роботу з урядовими та громадськими структурами України тощо. Казбек Володимирович розповів про задачі АНК, її основну діяльність, яка направлена на побудову єдиної нації, створення здорового клімату в багатонаціональному суспільстві Республіки Казахстан.
Володимир Григорук, академік Академії сільськогосподарських наук РК, член УКЦ м. Алмати, розповів як живуть українці в Казахстані.
Любов Лебідь, т.в.о. Голови УКЦ «Просвіта Жетису» ім. Т. Шевченка, вручила Почесному гостеві подарунок від УКЦ – мініатюру Золотої людини - символу м. Алмати.

Евген Чолій, разом з представниками діаспори, взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченкові, який встановлений на однойменній вулиці Тараса Шевченка в м. Алмати.

Евген Чолій під час візиту в м. Алмати взяв участь в Панахиді в пам'ять невинно убієнних людей, яка була організована УКЦ м. Алмати та області в рамках міжнародної акції « Запали свічку пам’яті» до 85 річниці пам'яті жертв Великого голоду в Україні (ініціатива СКУ). Панахиду відслужив отець Олег - священик Української греко-католицької церкви в приміщені Католицького храму по вул. Тлендіева м. Алмати.

***
18 вересня 2018 р. Президент СКУ перебував у Алмати.
Цього дня Евген Чолій мав виступ на тему СКУ в Національній бібліотеці Республіки Казахстан перед членами Українського культурного центру "Просвіта Жетису” ім. Тараса Шевченка Алматинської області під керівництвом Миколи Дураса та Українського культурного центру Алмати на чолі з Тамарою Зінченко. 
По завершенню зустрічі Президент СКУ разом з українською громадою поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Цього ж дня Евген Чолій узяв участь у панахиді в рамках ініційованої СКУ Міжнародної акції "Запали свічку пам’яті!” до 85-ої річниці Голодомору 1932-33 рр., яку в Кат ... Читати далі »
Категорія: Закордон. Діаспора | Перегляди: 897 | Автор: NADRICHNE | Дата: 05 October 2018 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA