НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Вересень 2024  »
НдПнВтСрЧтПтСб
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 28 September 2024, 23:23

Головна » Сільський клуб

Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 1002 | Автор: NADRICHNE | Дата: 20 November 2014 | Коментарі: (0)


Відео з соціальної мережі vk.com

Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 1154 | Автор: NADRICHNE | Дата: 24 September 2014 | Коментарі: (0)


В неділю, 21 вересня, в Надрічнянському сільському клубі пройшов благодійний концерт "Нескорена Україна".
...Голос диктора (Роксолани НЕДІЛЬСЬКОЇ): "Україно моя! У всіх нас ти одна. Київ наш золотий, Львів - усім дорогий, Крим, Карпати, Дніпро:кажуть нам - МИ ОДНО. І молитва одна, Ми - Вкраїнська сім'я. І не впадемо ми України сини, Бо молитва свята Дасть нам сили іти."
...Під позивні "Україно! Україно!" розсуваються куліси (які вже з десяток років не працювали) і на сцені (як ніколи добре освітленій) стоять ведучі концерту - рідні брат і сестра (Володимир і Оксана ВАНЦИ), які у поетичній формі проникливо розповідали про непросту долю країни та сильну волю її народу.
...Дитячий спів у час хоча і неоголошеної, але справжньої війни на Сході України лунав особливо зворушливо. Адже голоси Людмили БОЛЮХ ( "Моя молитва", "Украли сердечко", "Зелений гай"), Роксолани НЕДІЛЬСЬКОЇ ("Краю рідний - доленько моя") та дитячого вокального ансамблю (у складі Людмили БОЛЮХ, Роксолани НЕДІЛЬСЬКОЇ, Оксани ВАНЦИ, Ірини ПІДЛУЖНОЇ, Інни ЯРЕМИ - "Коли співають діти", "Чути, чути, чути...") передавали глядачам, що зібрались цього недільного вечора, якусь життєдайну енергію.
А Олег МИЩИШИН у патріотичних піснях ("Чом, чом, земле моя" - на баяні акомпанував Богдан БАРАН; "Браття з Прикарпаття") закликав до споконвічного чоловічого обов'язку - захисту рідної землі.
І, напевне, хоч на годинку присутні трішки призабули про смуток й тривожність від новин - військових хронік, які постійно бачать, слухають, читають та обговорюють...
Всі кошти (683 гривні), які були впродовж вечора вкинені у скриньку для пожертв вже наступного дня були передані для єдиного жителя нашого села, що несе військову службу в зоні АТО...

***
Матусю, матінко, не плач,
Я захисник! Прошу, пробач…
Як Батьківщина у вогні, 
Я мушу бути на війні.
В бою карбується мій крок, 
В такт черг здригається курок, 
Вночі ж склепити очі рад, 
Та тишу рве ворожий «Град».
Під стрілянину снився дім.
Скучаю? Справа тут не в тім…
За рідний дім мені тепер –
Намет у полі й БеТееР.
В ворожих пазурах Донбас, 
Тож терористів бити час!
... Читати далі »
Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 1133 | Автор: NADRICHNE | Дата: 22 September 2014 | Коментарі: (0)


Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 986 | Автор: NADRICHNE | Дата: 12 September 2014 | Коментарі: (0)



В Бережанському будинку культури 27 червня 2014 року з успіхом пройшов творчий звіт аматорських колективів Надрічнянської сільської ради "Тобі, Вкраїно - честь і слава" присвячений Дню Конституції України.
Після виконання Гімну України до присутніх звернувся голова Бережанської районної державної адміністрації Василь Михайлович КАЛИНЮК, який у своєму виступі окреслив непросту історію нашої Конституції.


...  Ведучі заходу Володимир ВАНЦА, Андрій МАЛАНЧУК та Ольга ПЕТРІВ виразно і голосно розповідали про зіткану з патріотизму українську долю, права та мрії нашого славного народу.
Дуже проникливе декламування поезії-молитви Роксоланою НЕДІЛЬСЬКОЮ та виконання пісні "Молитва за Україну" Людмили БОЛЮХ в такий надзвичайно непростий для держави час звучали особливо щемливо:
"Молюсь за тебе, УКРАЇНО,
В молитві сила моїх слів.
Молись і ти, бо ми - єдині,
Молись за тисячі життів..."
Після чарівних піснеспівів Людмили БОЛЮХ ("Чути, чути, чути..."), Роксолани НЕДІЛЬСЬКОЇ ("Краю рідний - доленько моя" та дитячого вокального ансамблю (ЛЮДМИЛА БОЛЮХ, Ірини ДИДИК, Оксана ВАНЦА, Вероніка КОВАЛЬ, Роксолана НЕДІЛЬСЬКА, Ірина ПІДЛУЖНА, Надія ФЕРЕНЦ, Інна Ярема - "Коли співають діти"), мабуть, всі глядачі зрозуміли які талановиті голосисті дівчатка живуть в Надрічному.
Не відставала й сільська молодь. Жіночий вокальний ансамбль (Леся БАРАН, Марія БАРАН, Зоряна КУЛИНА, Оксана МАЙКО, Марія ОБЕРСЬКА) зворушливо та ніжно виконав пісню "Це ти - Україно моя",  а Марія ОБЕРСЬКА - "Україно моя".


А після тенорного звучання "Чом, чом, земле моя" з уст Олега МИЩИШИНА під витончений акомпанемент баяна Богдана БАРАНА стало очевидно, що в Надрічному і чоловіки чудово співають...
Окрім талантів-аматорів Надрічного в святковому концерті взяли участь Іванна ШАЮК, Наталія МАРЦЕНЮК, хореографічний ансамбль "Водограй" (балетмейстер Ірина БУРЧАК), Жуківська дитяча музична школа (керівник Дмитро ЗАГОРОДНІЙ), Богдана БОРЕЦЬКА та ансамбль "Просвіта" (хормейстер Зіновій ГОЛОВАЦЬКИЙ).



А як же цілісно, могутньо та піднесено пролунав національний славень зі сцени, і як його в єдинім пориві душевного патріотизму підхопив зал.

Безумовно, варто сказати "БРАВО!" і гучними тривалими оплесками подякувати керівнику Надрічнянського сільського клубу Богдану Васильовичу БАРАНУ і всім-всім учасникам цього чудового творчого звіту.
Прийнявши символічну почесну естафету від Лапшина (з Дня матері), Надрічне, з почуттям гідності, передає її Посухову (до Дня партизанської слави)...
І, дай Бог, у жовтні 2017 року великий концерт талантів-аматорів нашого рідного села присвячений ... Читати далі »
Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 1283 | Автор: NADRICHNE | Дата: 28 June 2014 | Коментарі: (0)


Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 962 | Автор: NADRICHNE | Дата: 26 June 2014 | Коментарі: (0)



Пісенно-поетичний захід приурочений Світлому Христовому Воскресінню мало не став темним концертом. Таких екстремальних епізодів, як 27 квітня, в чвертьвіковій історії Надрічнянського сільського клубу, мабуть, ще не було. Під час репетицій світло на сцені то загорялось, то згасало. А за чверть години до початку дійства зникло освітлення як сцени, так й глядацького залу. Та на щастя, о 18:59, тобто за хвилину до концерту аматорських колективів проблеми в електрощитовій вдалось тимчасово усунути...

І вже за декілька миттєвостей під звучання великодніх дзвонів з-за куліс сцени диктор (Володимир ВАНЦА) промовив:
"Розливається рікою
Клич дзвінкий - весни привіт.
Це ласкавою рукою
Бог дарує щастя в світ..."
Невдовзі на сцені з'явилися ведучі святкового вечора (Володимир ВАНЦА і Наталія БОЛЮХ). А далі впродовж півтори години глядачі почули поезії про Страсті й Воскресіння Христові, весну, Україну... та дві дюжини тематичних пісень.
Дівчатка  (Людмила БОЛЮХ, Наталія БОЛЮХ, Оксана ВАНЦА, Ірина ДИДИК, Ірина КОВАЛЬЧУК, Ірина ПІДЛУЖНА, Наталія ФЕРЕНЦ, Інна ЯРЕМА) з дитячого ансамблю виконали композиції "Радійте всі", "Великодні дзвони" та "Коли співають діти".
З уст жіночого колективу (Леся БАРАН, Марія БАРАН, Мар'яна БОЯНОВИЧ,  Зоряна КУЛИНА, Оксана МАЙКО, Марія ОБЕРСЬКА, Марія ЧЕРИНДА) сільського клубу під акомпанемент баяну (що як завжди неповторно звучав у руках Богдана Васильовича БАРАНА) заспівали "Україна", "Дума про землю", "Тече річка" й "Зозуля закувала серед ночі".
Оксана ВАНЦА і Ірина КОВАЛЬЧУК дуетом виконали пісню "Струмочок".
І, звичайно, найбільше було сольних вокальних виступів. Наталія БОЛЮХ ("Марія", "Краю рідний - доленько моя"), Надія ФЕРЕНЦ ("Хочу я з Тобою жить", Олег МИЩИШИН ("Два кольори", "Тихий Дунай"), Назар ЩВЕЦЬ ("Не та ружа"), Марія ОБЕРСЬКА ("Повертайся в Україну"), Леся БАРАН ("Наша пісня"), Оксана МАЙКО ("Я твоя дністрянка"), Марія БАРАН ("Потічок карпатський"), Марія ЧЕРИНДА ("Наше літо", "Радуйся земле моя"), Людмила БОЛЮХ ("Моя молитва") та Зоряна КУЛИНА ("За любов і волю") почергово дарували свій голос глядачам...
Отож, недільний пісенно-поетичний вечір пройшов з пригодами, але в підсумку дуже вдало.

З нетерпінням чекаємо на черговий, вже третій  за ліком, цьогорічний концерт в сільському клубі!

Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 1058 | Автор: NADRICHNE | Дата: 29 April 2014 | Коментарі: (0)



Категорія: Сільський клуб | Перегляди: 964 | Автор: NADRICHNE | Дата: 25 April 2014 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA