НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Жовтень 2016  »
НдПнВтСрЧтПтСб
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 28 June 2024, 18:19

Головна » 2016 » Жовтень » 31

У Надрічнянській ЗОШ І-ІІ ст.. завершені роботи з реалізації енергоефективного проекту. В навчальному закладі повністю проведено  реконструкцію даху, системи опалення та паливної з встановленням котла на тверде паливо. Для цього  з Фонду регіонального розвитку виділено 661,386 тис.грн., співфінансування з районного бюджету – 165,36 тис.грн. Загальний кошторис – 826,732 тис.грн.  Вже кілька днів школа опалюється дровами, в класах та коридорах дуже тепло.
З цього приводу в навчальному закладі відбулося справжнє свято. Школярі з піснею та хлібом зустрічали гостей, завдяки  яким і був реалізований даний проект -  народного депутата України Тараса Юрика, голову обласної державної адміністрації Степана Барну, його заступника Олега Валова, начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації В.Кузяка, голову райдержадміністрації Володимира Петровського  та голову районної ради Василя Білика.
За словами Степана Барни, переведення закладів освіти, медицини, соціального захисту, на альтернативні види паливає одним з пріоритетів у роботі обласної державної адміністрації. Тепло в навчальному закладі - запорука збереженого здоров’я дітей, впевненості батьків, що про дитину турбуються,  бо діти- це наше майбутнє. Економія коштів  бюджету- це впевненість у швидкому  подальшому розвитку освіти, якого ми так потребуємо сьогодні.
Звертаючись до присутніх голова РДА сказав, щоу Бережанському районі по лінії Державного фонду регіонального розвитку реалізовується 16 проектів та 3 проекти за сприяння народного депутата Т.Юрика по лінії фонду соціально-економічного розвитку. Станом на 1 листопада 13 проектів уже успішно реалізовано, інші на стадії завершення. Для співфінансування даних проектів з районного бюджету виділено біля 2 млн.грн. Встановлення твердопаливних котлів значно зекономить кошти, які  будуть витрачені на покращення матеріально-технічного стану навчальних закладів, харчування учнів, інші потреби. Тільки по Надрічнянській школі економія коштів буде становити понад  50 відсотків, оскільки для закупки дров планують використати 28 тис. грн., в минулому опалювальному сезоні на оплату за газ було витрачено  70 тис. грн. (в нинішніх цінах).
Керівники області та району оглянули паливну, навчальний заклад. Спілкуючись  з педагогічним колективом школи та жителями села гості з області  розказали про позитивні сторони процесу АТР – створення об’єднаних громад.

Категорія: Школа | Перегляди: 756 | Автор: NADRICHNE | Дата: 31 October 2016 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA