НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Січень 2016  »
НдПнВтСрЧтПтСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 28 September 2024, 21:04

Головна » 2016 » Січень » 29

Так діють «навігаторці» самі, на це націлюють і співвітчизників.

— Ну, якщо є така молодь, то, віриться, що Україна таки стане невдовзі справжньою цивілізованою державою, — ділиться враженнями після розмови з «навігаторцями» один із перших учасників національного відродження на Бережанщині Михайло Івашків.
То хто ж вони, ті люди з новим мисленням, передовими поглядами? Називаючи їх по прізвищах, Андрій Бевсюк, організатор створення міської молодіжної громадської організації «Навігатор» (він же й її голова), водночас зазначав і те, чим займається кожен із його колег. Олег Венчур — завідувач юридичного відділу, Степан Жеребецький — відповідальний за освіту, розвиток та зв’язки з громадськістю, Олександр Коковін відає культурою, Марія Лук’янова — економікою, Володимир Баран керує асоціацією сільських голів… Особливо пожвавилася діяльність цієї організації після того, як почалася співпраця з Юрієм Бойківим, колишнім бережанським гімназистом, а нині — успішним бізнесменом у США.
Пан Юрій, засновник компанії GRAVty MEDDIA у Нью-Йорку, прагнучи надати матеріальну допомогу своїй альма-матер, яку закінчив у 1999-му, кілька років тому вирішив здійснити її через «Навігатор». Адже з Андрієм він навчався в початкових класах, тож знає його чесність, принциповість. І саме через очолювану ним громадську організацію навчальний заклад отримав новий комп’ютерний клас, мультимедійні засоби, підручники з англійської мови останнього рівня для всіх учнів. До слова, в юних гімназистах меценат бачить громадян, від котрих залежить доля його неньки України, яку палко любить і за яку переживає. Колишній учень також звернувся до вчителів із проханням навчати якнайкраще і вчитися самим, тому що, наголосив, майбутнє держави — за молодими освіченими людьми…
У «навігаторцях» пан Бойків вбачає своїх добрих партнерів. В тому, що не помилився у виборі, переконався, коли навідувався півроку тому до Бережан. Гість із-за океану був приємно подивований тим, що в діяльності «навігаторці» зрушили з мертвої точки і сьогодні вже мають на рахунку чимало корисних справ. Зокрема, активізувалася футбольна команда «Бережани» (в ній колись грав і Юрій), тривала підготовка до конкурсу у бізнес-плані «Бережани — місто можливостей». Сподвижники Андрія Бевсюка (тепер їх вже понад десяток) згадують, що за ті кілька днів перебування Бойківа в місті над Золотою Липою йому вдалося здійснити багато чого із задуманого.
— Жодної хвилини він не змарнував — розпорядок дня було складено за участю Андрія так, аби його друг міг почерпнути якнайбільше користі, — згадує Олег Венчур, від котрого бережанці, особливо молоді люди, отримують безкоштовну юридичну допомогу. — І тому Юрій зміг побувати в інших містах України, зустрітися з цікавими людьми.
Особливо вдало пройшов вищезгаданий конкурс бізнес-плану (його фінансово підтримав жертводавець зі США). В ньому взяло участь немало підприємливих людей, які висловлювали цікаві задуми. І це, звичайно, справило приємне враження на мецената.
Активного помічника має очільник «Навігатора» і в особі сільського голови з Надрічного Володимира Барана.
— Цей двадцятишестилітній чоловік став війтом цьогоріч — односельці віддали свої голоси за нього, бо він, коли був секретарем сільської ради та водночас виконувачем обов’язків голови, проявив свою активну громадянську позицію, — каже Андрій Бевсюк. — Уперше було проведено, з ініціативи Володі та при сприянні фермерів, інтелігенції, день села. Облаштовує голова і приміщення під краєзнавчий музей — школярі збирають експонати, впорядковує стадіон. Поліпшується в Надрічному й стан соціальної інфраструктури. Переймається Володимир Баран і такими наболілими проблемами громади, як безробіття, бездоріжжя, та шукає шляхи їх розв?язання.
Водночас Володимир знаходить час і для діяльності в «Навігаторі» — він очолює асоціацію сільських голів.
— Головне, що люди повірили молодим, — продовжує Андрій, — у районі стали сільськими головами п’ять чоловік, середній вік яких — тридцять років, — у Біщі, Курянах, Мечищеві, Потуторах і, як уже згадувалося, в Надрічному. Помолодшав і депутатський корпус (Олег Венчур — депутат міської ... Читати далі »
Категорія: | Перегляди: 754 | Автор: NADRICHNE | Дата: 29 January 2016 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA