НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Березень 2015  »
НдПнВтСрЧтПтСб
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 28 September 2024, 22:44

Головна » 2015 » Березень » 19



Творче поетичне слово - це символ певного часу. Таким символом української літератури стала Ліна Костенко. Творчість Ліни Костенко - це окрема епоха в розвитку сучасної української культури. Прийшовши в літературу на хвилі духовного відродження, яке отримало назву "шістдесятники", поетеса заявила про себе як про самобутнє та неповторне явище в царині українського художнього слова. Лірика, тривога і водночас утвердження високих цінностей людини - надали їй амплуа беззаперечного морального лідера української інтелігенції, до якого прислуховується весь народ.
З нагоди 85 річчя від дня народження відомої української поетеси, громадського діяча Ліни Костенко в бібліотеці-філіалі с. Надрічне пройшов вечір поезії "Поезія - це завжди неповторність". Ведучі вечора Іра Оберська, Мар'яна Підлужна донесли до глядачів багатограність особистості поетеси, ознайомили з творчими доробками Ліни Костенко. У глибокий світ поетичного слова ніжного лірика повели: Люда Віятик, Люба Сорока, Марія Мищишин, Віта Маланчук, Аліна Косован Були прочитані вірші "Люблю слова, їх музика іскриста", "Страшні слова, коло воно мовчать", "Мій перший вірш написаний в окопі", "Ти знов прийшла, моя печальна музо", та ін. Глядачам вечора були представлені відеоматеріали про життєвий і творчий шлях поетеси.Прозвучали аудіо записи пісень на слова Ліни Костенко у виконанні Віталія Козловського "Небачене пробачено", сестер Тельнюк "І знову пролог", Ольги Богомолець "Між іншим", "Очима ти сказав мені люблю", Андрія Литвина "Душа" Глядачі також мали можливість переглянути викладку літератури "Стежками слова Ліни Костенко". По закінченні вечора до присутніх звернувся в.о. сільського голови Володимир Баран який наголосив, що вірші Ліни Костенко захоплюють, її творчість спонукає на роздуми, вчить патріотизму, любові до свого народу .
Сила слова Ліни Костенко - вічна. Як тонко і водночас з якою міццю вона описує долю нашого народу: "Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров'ю на своїй землі. Ми пишем плугом, шаблею, мечем, Піснями і невільницьким плачем."



Категорія: Бібліотека | Перегляди: 999 | Автор: NADRICHNE | Дата: 19 March 2015 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA