НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Квітень 2013  »
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 28 September 2024, 21:10

Головна » 2013 » Квітень » 20


Захопливі мандри по Тернопільщині: Почаїв, Кременець, Збараж, Бережани, Тернопіль.
Прес-тур 17-19 травня 2013 р.

Одну з найкрасивіших областей України — Тернопільську — часто порівнюють із Трансильванією, а сам Тернопіль є одним із трьох міст у світі, в якому озеро розташовується у самому центрі міста. Чи ви вже заінтриговані майбутньою поїздкою? Загалом, на території Тернопільщини є чимало природних красот (відомі печери), а також тут міститься близько 30% всіх історичних замкових споруд України. І ви побачити найвідоміші з них! Туристи знають Тернопільщину насамперед за Почаєвом та його Лаврою із чудотворною іконою Божої Матері та ще однією святинею — слідом стопи Пресвятої Богородиці. Наш екскурсовод розкаже вам про насичену подіями історію Лаври, і ви відчуєте незабутню та благодатну атмосферу її стін.
Кременець — не менше відоме серед туристів містечко. Перша писемна згадка про Кременець датується 1227 роком. Саме тоді Данило Галицький вщент розгромив військо угорського короля Андрея. Кременецький замок упродовж століть був відомий як неприступна для ворогів твердиня. Велика роль Кременця і як великого освітнього центру, який отримав назву «Волинські Афіни». А паломники знають ці міста за знаменитим Богоявленським монастирем.
Продовження екскурсії приведе вас у Збараж. Для більшості назва Збараж зараз асоціюється з «Вогнем і мечем» Генріка Сенкевича та Єжи Гофмана — адже саме тут відбувалися важливі події козацької визвольної війни середини XVII ст.: в 1649 р. війська Хмельницького осадили сильний польський гарнізон в Збаражі. На допомогу осадженим вийшла добірна армія, керована самим королем Яном ІІ Казимиром. Під мурами Збаразького замку був тяжко поранений Іван Богун. 1707 року тут побував Петро І разом з Іваном Мазепою.
Наступного дня ви побачите красоти Бережанського району. Побуваєте на садибі зеленого туризму у селищі Жуків, оглянете дерев’яний храм Преображення Господнього і дзвіницю XVIII ст. у селі Надрічне, Монастирський комплекс отців Василіан др. пол. XVII — XXст. у Краснопущі, місце пізньосередньовічного замчища та давньоруського городища, дерев’яну церкву Петра і Павла, дзвіницю 1681р. у селі Урмань. Побуваєте також у самих Бережанах, де відбудеться екскурсія по Замковому комплексу Синявських, огляд Церкви Св. Трійці, Вірменського костьолу Св. Георгія та Ратуші. І ввечері на вас чекає пригода — ніч у краєзнавчому музеї!
В останній день поїздки ми запрошуємо вас до Тернополя. Тут є один із кращих зразків подільської архітектурної школи XVII століття — Церква Різдва Христова. Знаходиться вона в самому центрі, обов’язково загляньте всередину подивитися на знамениту ікону Тернопільської Божої Матері. Також примітно, що храм без куполів. Ще одним обов’язковим для відвідування місцем є величний Домініканський костел, побудований у 1749-1779 роки. Це одна з найкрасивіших подібних споруд в Україні, виконана в стилі бароко. Запланована також прес-конференція із керівництвом області та участь у туристичній виставці.
Збір у Тернополі на залізничному вокзалі о 8:00 17 травня 2013р.
Від’їзд із Тернополя — після 16:00 19 травня 2013р.
Додаткова інформація та запис у групу за телефонами: (044) 278-01-23, (044) 279-00-63, 097 967-49-92
e-mail: ujf.org@gmail.com


***
Дуже приємно, що вже не вперше етапом знакової туристичної мандрівки буде Надрічне.
Відзначимо, що в анонсі прес-туру розміщені світлини тернопільського озера, Почаївської Лаври та нашої старої церкви. Щоправда, дерев'яний історичний храм ... Читати далі »
Категорія: | Перегляди: 1114 | Автор: NADRICHNE | Дата: 20 April 2013 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA