НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 01 June 2024, 23:28

Головна » 2019 » Квітень » 24

БІЛАН Наталія Миколаївна 
Бережанський агротехнічний інститут 
старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін, керівник студентського наукового гуртка «Deutschsprachige Welt» 


СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ «ENGLISH SPEAKING CLUB» ТА «DEUTSCHSPRACHIGE WELT 

21 березня відзначається Всесвітній день поезії, який було офіційно затверджено рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО. В Україні Всесвітній день поезії відзначають з 2004 року. Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.
Саме в цей день, викладачі іноземних мов Білан Н.М. та Кравчук Л.В. разом із студентами провели літературні читання, де усі присутні могли ознайомитись з сучасною англомовною та німецькомовною поезією.
Найкращими декламаторами віршів англійською мовою визнано Іванущина Руслана, німецькою мовою – Миськіва Володимира.
Головними завданнями спільного засідання студентських наукових гуртків «English speaking club», «Deutschsprachige Welt» було:
об’єднати любителів поезії, розкрити  красу і велич іншої  культури;
ознайомитись з видатними поетами Англії та Німеччини;
виховувати почуття прекрасного, інтерес до сучасної англомовної та німецькомовної поезії;
створити умови для розкриття літературних та творчих здібностей студентів;
допомогти їм у вдосконаленні навичок декламування;
збагатити знання з іншомовної літератури.
До уваги членів гуртків було представлено низку відеоматеріалів, завдяки перегляду яким, присутні віртуально помандрували по Рейну, згадали давню легенду про Лорелей, розкрили особливості німецького романтизму крізь призму поезії Генріха Гейне «Не знаю, що стало зо мною», яку декламували німецькою, англійською та українською мовами.
Перекладаючи поезію «Просто жити» Антьє Елізабет Шпітцнер та «Щасливі думки роблять тебе щасливим» Клеменса фон Брентано на українську мову, студенти не тільки повторили та розширили свій лексичний запас, але й віднайшли в словах віршів життєві цінності. 
Повний матеріал доступний за адресою:

МУЗИЧНИЙ КАЛЕЙДОСКОП
2 квітня, в рамках тижня кафедри гуманітарних дисциплін, викладачами іноземних мов Кравчук Л.В. та Білан Н.М., було проведено «Музичний калейдоскоп». Це був незабутній калейдоскоп чудових мелодій, позитивних емоцій, який захопив як студентів, так і викладачів.
Музичний конкурс складався з трьох турів, а до гри було запрошено команди факультетів Економіки і природокористування та Енер ... Читати далі »
Категорія: | Перегляди: 866 | Автор: NADRICHNE | Дата: 24 April 2019 | Коментарі: (0)



Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA