НАДРІЧНЕ - наше рідне село   
Сайт села Надрічне (до 1946 року Дрищів) Бережанського району Тернопільської області - батьківщини Митрополита Галицького та Архиєпископа Львівського - предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Спиридона Литвиновича (1810 - 1869)
                                            
RSS       
PDA

Авторизація

Сьогодення села

Установи села

Історія села

Спиридон Литвинович

Карти села

Інтернет-описи села

Хмарка тегів
 

Календар
«  Листопад 2012  »
НдПнВтСрЧтПтСб
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук на сайті


Пошук (google)


Наша кнопка



Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Flag Counter


Швидке спілкування

Вітаю Вас, Гість · RSS 17 June 2024, 00:36

Головна » 2012 » Листопад » 17 » Свята Місія. Післяслово
17:47
   Свята Місія. Післяслово

Завершилась Свята Місія в с. Надрічне
4 листопада 2012 року з молитвою на устах і сльозами на очах зустріли парафіяни села Надрічного Бережанського деканату, що на Тернопільщині владику Василя Семенюка та отців-місіонарів Михайла Шевчишина і Романа Жиравецького, редемптористів які прибули на Святу Місію.
Діти у вишиванках вітали гостей хлібом та словами вдячності. Вітав їх і сільський голова. Після цього урочистою ходою всі йшли від фігурки Матері Божої до храму, а діти сипали місіонарам під ноги квіти. У храмі зустрів і привітав отців парох о. Зеновій Бідула. 
Плакали старенькі, адже прожили вже життя і лише перед смертю мають можливість взяти участь у Місії. Деякі з них, не маючи змоги прибути до церкви пішки за станом здоров’я, добиралися на тракторі. Тому за це щиро дякували Богові та покровителю нашої парафії Митрополиту Спиридону Литвиновичу, який народився саме тут, у Надрічному, в 1811 р. Сам Христос говорив устами місіонарів, навчав парафіян любові, милосердя, закликав до покаяння та прийняття Пресвятої Євхаристії. 
Кожного дня дорослі і малі йшли на Святу Літургію та науку. Слухали із великим захопленням та молилися разом з отцями за здоров'я. А у п’ятницю, 9 листопада, була Служба Божа за померлих. 
Назавжди пам’ятатимуть діти зустрічі з братами-семінаристами. Адже вони не лише отримували науки, а ще й співали духовні пісні, грали ігри. 
Та найбільше всім запам’ятався передостанній день Місії, адже в цей день було благословення отцями-місіонарами дітей та їхніх матерів. А після вечірньої науки старі і малі палили ватру, співали пісень, усі були запрошені до солодкого столу. 
Догоріли останні жаринки вогню. Та парафіяни ще довго пам’ятатимуть цей день. 
11 листопада 2012 року - останній день Місії. Як не хочеться, щоб місіонарі залишали наше село! Отець Михайло запевнив, що вони не залишать нашу парафію, адже будуть щоденно згадувати всіх парафіян у молитвах. 
На згадку про Святу Місію було встановлено біля церкви Св. Йосафата пам’ятний хрест. 
Добротне зерно засівали місіонарі в душі парафіян. Нехай воно проросте і дасть добрий урожай. 
Галина Миколишин


Переглядів: 1223 | Додав: NADRICHNE | Теги: Свята Місія, церква | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
omForm">
avatar


Безкоштовний каталог сайтів Каталог MyList.com.ua Каталог україномовних сайтів Україна онлайн LogUA-Сервіс статистики та рейтинг україномовних сайтів. Топ сайтів України. Каталог
сайтів України Каталог веб ресурсів Тернопільщини
При будь-якому використанні матеріалів сайту активне посилання на сайт є обов' язковим!

Всі права захищені © 2012-2024   NADRICHNE.ORG.UA   NADRICHNE.AT.UA